Zaštita privatnosti

 

Datum stupanja na snagu: 21.6.2023. 

Franck Snogoo d.o.o., Vodovodna ulica 20, Zagreb, Hrvatska, OIB: 99996423503, obrađuje i štiti osobne podatke korisnika svojih usluga i posjetitelja stranice www.snogoo.hr u skladu s važećim propisima kojima je regulirana zaštita osobnih podataka.

 

Korisnici

 

Kako bi se korisnik registrirao na aplikaciju potrebno je unijeti email adresu korisnika, korisničko ime i lozinku. Pritom se prikupljaju i podaci o korisničkom ID broju, IP adresi i zapisima korisnika o prihvaćanju uvjeta korištenja i pravila privatnosti. Korisnika se može prilikom registracije zatražiti unos podataka o spolu i dobi, čime je korisniku omogućen pristup posebnim pogodnostima individualiziranog nagrađivanja u okviru programa vjernosti.

 

Našim dosadašnjim kupcima i registriranim korisnicima, šaljemo temeljem Zakona o elektroničkim komunikacijama, novosti u vezi s našim uslugama i proizvodima. Podaci se koriste za segmentaciju kupaca temeljem obavljenih kupnji i interesa kupaca. Obradom podataka postiže se personalizirani sadržaj te se proizvodi i usluge mogu personalizirati za pojedinog kupca (npr. temeljem dosadašnjih obavljenih kupnji mogu se predvidjeti buduće kupnje kupca te poslati sadržaj koji korisnika zanima). Registriranim korisnicima šaljemo također novosti pogodnosti te podatke o ostvarenim bodovima i trajanja pojedinih akcija.

 

Franck Snogoo aplikacija podržava lokacijske usluge radi primanja obavijesti o udaljenosti samoposlužnih aparata, pod pretpostavkom da Korisnik u postavkama mobilnog uređaja Franck Snogoo aplikaciji dopusti pristup podacima o lokaciji.

Registriranim korisnicima šaljemo također novosti pogodnosti te podatke o ostvarenim bodovima i trajanja pojedinih akcija.

Prikupljene podatke Franck Snogoo d.o.o. će prvenstveno koristiti u svrhu:

 

 - pružanja tehničke podrške i odgovaranja na pitanja korisnika,

   otkrivanja, sprječavanja ili rješavanja sigurnosnih ili tehničkih problema,

 - analize trendova praćenja korisnikovih kupnji te prikupljanja statističkih podataka automatiziranom obradom podataka,

 - obavještavanja korisnika o novim proizvodima ili promotivnim ponudama,

 - postupanja u skladu s primjenjivim zakonskim i/ili podzakonskim propisima, odnosno u skladu s nalozima nadležnih tijela sudske vlasti ili javne uprave,

   primjene ovih Općih uvjeta korištenja, uključujući i istrage oko njihovih mogućih povreda,

 - zaštite prava, imovine i/ili sigurnosti društva Franck Snogoo d.o.o., partnera društva Franck Snogoo d.o.o., korisnika i/ili javnosti.

 

Ako niste registrirani korisnik, nego ste se samo prijavili za primanje naših novosti, osobne podatke obrađujemo temeljem privole, do trenutka povlačenja privole. Nakon povlačenja privole, podaci se čuvaju u sustavu, tijekom perioda općeg zastarnog roka, među odjavljenim adresama temeljem legitimnog interesa radi dokazivanja usklađenosti s važećim propisima.

 

Za upravljanje prijavama i isporukama newslettera te za informatičke i marketinške usluge Franck Snogoo d.o.o. kao voditelj obrade, koristi usluge povezanog društva Franck d.d., kao izvršitelja obrade. Izvršitelju obrade se prenose osobni podaci: email adresa korisnika, podaci o računu i transakciji. U navedenu svrhu se koristi Salesforce platforma te povezani podizvršitelji obrade koji pružaju informatičke usluge i usluge pohrane podataka (Agilcon i Amazon AWS) koji postupaju po našem nalogu i poduzimaju sve potrebne mjere za zaštitu podataka. Sustav bilježi otvaranja newslettera te klikove na linkove kako bi se ponudili statistički podaci koji sadržaj je primateljima newslettera zanimljiv. Podaci se prenose u Sjedinjene Američke Države temeljem standardnih ugovornih klauzula koje je odobrila Europska komisija te uz sklapanje ugovora o obradi i poduzimanje odgovarajućih zaštitnih mjera.

Ako korisnik želi biti dio Franck Cluba te ostvarivati određene bodove i popuste, onda prilikom prijave prihvaća zasebne uvjete korištenja i pravila privatnosti koji se odnose na Franck Club.

Upiti i reklamacije

 

Web stranica Franck Snogoo d.o.o. sadrži e-mail koji omogućuje brzi elektronički kontakt s našim poduzećem, kao i izravnu komunikaciju putem našeg besplatnog broja telefona 0800 3051.

Ako korisnik kontaktira naše poduzeće putem e-pošte, osobni podaci koje je podnio automatski se pohranjuju i obrađuju isključivo za pružanje traženih informacija. 

Osobni podaci koji su nužni za rješavanje reklamacije na proizvod čuvaju se 12 mjeseci od dana zaprimanja sukladno propisima kojima se uređuju prava potrošača.

 

Otvorene zamolbe za posao

 

Podatke koje nam pošaljete kroz otvorene zamolbe za posao obrađuju se isključivo u svrhe obavljanja selekcijskog postupka pri zapošljavanju, a čuvaju se 12 mjeseci.

 

Prava korisnika

 

Korisnik u svakom trenutku od nas može zatražiti informaciju o obradi njegovih osobnih podataka koje je podnio i može zatražiti ostvarivanje sljedećih prava: 

 

- pravo na pristup njegovim podacima,
- ispravak ili dopunu osobnih podataka kako bi uvijek bili ažurirani i točni,
- brisanje podataka (ako ne postoje opravdani razlozi za čuvanje podataka), 
- prigovor i/ili ograničenje obrade osobnih podataka npr. ako je osporena točnost osobnih podataka i potrebna je provjera,
- povlačenje suglasnosti/privole za obradu podataka (npr. za primanje newslettera).

 

Povlačenje privole ne utječe na zakonitost obrade osobnih podataka do trenutka povlačenja privole.

Korisnik može prigovoriti legitimnom interesu u slučaju direktnog marketinga.

Korisnik ima pravo uložiti pritužbu nadležnom nadzornom tijelu: Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

 

Kontakt za zaštitu osobnih podataka

 

Kontakt osobe za pitanja privatnosti i zaštite podataka te ispravka i brisanja osobnih podataka je info@snogoo.hr.

Sukladno važećim zakonskim propisima kojima je regulirana zaštita osobnih podataka, svaki zahtjev/upit bit će riješen što je prije moguće, a najkasnije u roku od 30 ili 60 dana od zaprimanja.

 

Praćenje podataka – Kolačići i web analitika

 

Franck Snogoo je ovlašten pohranjivati na vašem računalu „kolačiće“ koji sadržavaju informacije o korisniku, a koji se koriste radi uštede vremena korisnika za vrijeme korištenja internetskih stranica poduzeća Franck Snogoo te radi praćenja i usmjeravanja korisnikovih interesa s ciljem pružanja usluga prilagođenih svakom korisniku.

Mnogi kolačići sadrže takozvani ID kolačića. ID kolačića jedinstven je identifikator kolačića. Sastoji se od niza znakova putem kojeg se internetske stranice i poslužitelji mogu dodijeliti određenom internetskom pregledniku u kojem je pohranjen kolačić.

Korištenjem kolačića, Franck Snogoo d.o.o. korisnicima web stranica može pružiti user-friendly osjećaj koji ne bi bilo moguće postići bez upotrebe kolačića. Kada korisnik pristupa web stranici kolačić se pohranjuje na računalni sustav korisnika.

 

Korisnik može u bilo koje vrijeme spriječiti postavljanje kolačića putem naše web stranice pomoću odgovarajuće postavke internetskog preglednika koji se koristi i stoga može trajno uskratiti postavljanje kolačića. Nadalje, već postavljeni kolačići mogu se izbrisati u bilo kojem trenutku putem internetskog preglednika ili drugih softverskih programa. Ako korisnik deaktivira postavljanje kolačića u korištenom internetskom pregledniku, sve funkcije na našoj web stranici možda neće biti potpuno raspoložive.

Franck Snogoo d.o.o. upotrebljava kolačiće u svrhu praćenja statističke posjećenosti radi dobivanja nužnih informacija o uspješnosti stranice i pri tome također koristi usluge treće strane Google-a, kao izvršitelja obrade, pod nazivom Google Analytics. Franck Snogoo d.o.o. također koristi kolačiće u svrhu oglašavanja proizvoda i to na samoj stranici, na prikazivačkim mrežama i treće strane (uključujući Google usluge Google Double Click i Google AdWordsGoogle Ad servicesGoogle Tag Manager). Podaci koji se obrađuju u navedene svrhe uključuju IP adresu, tip preglednika, postavljeni jezik, vrijeme zahtjeva, identifikator kolačića. Podaci o IP adresi uklanjaju se nakon 9 mjeseci te podaci o kolačićima nakon 18 mjeseci. Posebno ističemo da možete isključiti Google Analytics za oglašavanje na prikazivačkoj mreži i prilagoditi oglase za Google prikazivačku mrežu pomoću alata Postavke prilagodbi oglasa (http://www.google.com/settings/ads).

 

Franck Snogoo d.o.o. prikuplja informacije koje ne identificiraju specifičnoga krajnjeg korisnika, uključujući internetske URL (Uniform Resource Locator) stranice koju je korisnik posjeti prije otvaranja internetske stranice, URL internetske stranice koju je korisnik posjetio nakon napuštanja internetske stranice, vrstu preglednika kojim se korisnik koristi te anonimiziranu korisnikovu IP-adresu. Ovlašteni pružatelji usluga i oglašivači mogu automatski prikupljati ove informacije pri posjetu internetskoj stranici ili preko „kolačića“ i drugih alata. Franck Snogoo d.o.o. se koristi ovim podacima isključivo pri rješavanju problema, administriranju internetske stranice, analizi trendova, skupljanju demografskih podataka, analizi sukladnosti s pozitivnim propisima i suradnji sa službama za provedbu zakona. Osobni podaci se prenose izvan EU/EEA temeljem standardnih ugovornih klauzula za prijenos osobnih podataka u treće zemlje koje su odobrene od strane Europske komisije te uz poduzimanje zaštitnih mjera.

 

Mjerodavno pravo i prijenos imovine

 

Za sva pitanja koja se odnose na ova Pravila privatnosti mjerodavno je pravo Republike Hrvatske. Tijekom svog poslovanja možemo prodati ili kupiti određenu imovinu. Ako drugo društvo stekne Franck Snogoo d.o.o. ili dio naše imovine, osobni podaci koje smo prikupili prenose se na to društvo, po sili zakona.

 

Salvatorna klauzula

 

Ako bilo koja odredba ovih Pravila privatnosti bude smatrana ili proglašena nevažećom, nezakonitom ili neprovedivom takva se odredba ne primjenjuje u onoj mjeri u kojoj je nevažeća ili neprovediva, a ostale odredbe se nastavljaju primjenjivati s punim pravnim učinkom.

 

Promjene i ažuriranja Pravila privatnosti

 

Franck Snogoo d.o.o.  pridržava pravo izmjene ili ažuriranja ovih Pravila privatnosti u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave. Molimo vas da s vremena na vrijeme provjerite sve izmjene ili ažuriranja naših Pravila privatnosti na stranici gdje će biti naznačen ažurirani datum stupanja na snagu Pravila privatnosti.